Cazare Baile Felix

Cazare Baile Felix

26 apr. 2011

Cazare in Baile Felix - o destinatie mereu placută

Statiunea Baile Felix este cea mai renumita statiune balneoclimaterica din Romania. Nu sunt deloc putini cei care vin pentru relaxare gasind aici posibilitati de distractie şi cazare, dar cei mai multi vin aici pentru a-şi ameliora sănătatea in apele termale.

Dintotdeauna oamenii au venit la Baile Felix cu mic cu mare chiar şi în vremurile cand nu erau masini astfel incat localnicii se deplasau pe jos sau in carute trase de cai.

Sigur este că apele binefacatoare din Baile Felix au vindecat foare multe boli din cele mai vechi timpuri si se estimeaza ca apele termale de aici au o vechime de 24ooo ani. Putini sunt cei care stiu ca pana la sfarsitul primului razboi mondial in staţiunea Băile Felix exista un muzeu care adapostea obiecte lasate de cei care gasisera aici vindecarea: bastoane, cârje, cărucioare şi altele.

Pâna la cutremurul din 1834 băile din aceasta statiune erau simple, acoperite cu şindrila sau stuf. Dupa cutremur s-a inceput in Baile Felix o dezvoltare noua prin ridicarea de noi construcţii si modernizarea instalatiilor sanitare astfel încât posibilităţile de cazare in Băile Felix s-au îmbunatăţit şi diversificat.

Astazi, staţiunea dispune de o baza de tratament foarte modernă, personal medical foarte bine pregatit iar locurile de cazare Băile Felix sunt pentru pretenţiile şi aşteptările fiecaruia, astfel că staţiunea Băile Felix este preferata între staţiunile cu tratamente de recuperare din ţara noastră.

Foarte cautata de turiştii români si străini, statiunea Baile Felix dispune in prezent de numeroase locuri de cazare la hotelurile societaţilor de turism sau la pensiunile din jurul statiunii care au devenit tot mai dese.

Astfel putem aminti doar câteva locaţii de cazare în Băile Felix: Hotel Poieniţa, Hotel Mureş, Hotel Felix, Hotel Lotus, Hotel Termal, Hotel Internaţional, Hotel Someş, Hotel Unirea etc.

Cei care doresc o cazare la pensiune, pot incerca una dintre numeroasele pensiuni din Cartierul Verdi. Pentru turiştii care adoră cazarea la corturi pot gasi locuri de campare în partea de Sud a staţiunii.

23 apr. 2011

Relieful Statiunii Baile Felix

Statiunea Baile Felix se gaseste in imediata vecinatate a Statiunii Baile 1 Mai in partea de Vest a Romaniei la contactul dintre Campia de Vest si Dealurile Vestice la o altitudine de 140 m. Campia de Vest a Romaniei face parte dintr-o intinsa zona depresionara cu relief de campie numita Campia Panonica care s-a format prin umplerea Marii Panonice cu sedimente aduse din raurile care coboara din unitatile de relief mai inalte situate spre Est.

Statiunea Baile Felix se afla intr-o zona impadurita astfel, in partea de Est şi Sud a staţiunii apar terminaţiile din Dealurile Padurea Craiului prin Dealurile Cordaului, Dealul Şomleu şi Dealul Apateului. Dealul Şomleu este format din calcare si are un relief carstic mai semet, având o forma mamelonara din care se remarca avenul “Hudra Bratii”. Au fost gasite in acest deal o serie de depozite fosiliere de mamifere care au fost expuse la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea.

Terenul câmpiei este reprezentat prin argile: argile nisipoase si marne cu intercalatii nisipoase acestea, fiind usor de erodat, a facut ca dealurile sa aiba o altitudine redusa cu aspect de culmi prelungite si povarnisuri domoale. Tot in aceasta zonă se afla Câmpia Miersigului, parte din Campia de Vest al carei relief este reprezentat prin glocisuri care, au aspectul unor câmpuri intinse dispuse in trepte si inclinate spre Vest. Văile care apartin de bazinul hidrografic Peţa au fragmentat podurile de terase si de glocisuri acestea fiind largi, cu versanţi domoli lunci extinse iar albiile minore din cadrul acestora atingând uneori adancimea de doi metri.

La contactul dintre cele doua unitati de relief exista anumite portiuni unde apele subterane se incalzesc foarte puternic pana la 9o de grade. Aici exista roci vulcanice unde temperatura este mai ridicata iar apele care ajung in aceste zone se incălzesc mărindu-si volumul si urcă la suprafaţă in mod natural cum este cazul celei din Statiunea Băile Felix.